slide1 slide2 slide3 slide4

Locatie

Neem contact op


Adres

Zorgboerderij Reek
De Steeg 2a
5375 KH Reek
Noord-Brabant


Contactpersoon

Riekie Kappen
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: 0486 - 47 53 36

Missie

Zorgboerderij Reek creëert een veilige omgeving waarin iedereen zich thuis voelt en zich kan ontwikkelen door zorg op maat te bieden.

Visie

De landelijke uitstraling en de dagelijkse terugkerende activiteiten op onze Zorgboerderij, biedt iedereen structuur, duidelijkheid en rust. Dit zijn factoren die nodig zijn om je op een positieve manier verder te kunnen ontwikkelen. De structuur op de zorgboerderij komt bijna vanzelfsprekend tot stand. De vier seizoenen vormen een leidraad in de verzorging van planten en dieren, het zorgt voor ritme en geeft inzicht in levensprocessen die ook in de eigen situatie kunnen voorkomen.

Zorgboerderij Reek is een kleinschalige plek waarbij iedereen uniek is en zichzelf mag zijn, als ‘medewerker’ werken of spelen in kleine groepen in de buitenlucht. Fysiek werk en persoonlijke aandacht doet ieder mens goed. Bovenstaande factoren stimuleren het aangaan van sociale contacten en bevordert het gevoel erbij te horen.
Wij gaan op een eerlijke en respectvolle manier met elkaar om, waardoor we een veilige plek kunnen bieden aan mensen die dit nodig hebben. Hulpboeren/kinderen worden uitgedaagd om persoonlijke kwaliteiten tijdens activiteiten in te zetten. Door het ervaren van betekenisvolle en succesvolle momenten, wordt het gevoel van eigen waarden en zelfvertrouwen vergroot. De activiteiten die op de boerderij worden gedaan stimuleren het ‘wij’-gevoel.
Doordat wij de zorg op maat bieden heeft u, ouder/ verzorger/ mantelzorger, de mogelijkheid om even op adem te komen.