slide1 slide2 slide3 slide4

Locatie

Neem contact op


Adres

Zorgboerderij Reek
De Steeg 2a
5375 KH Reek
Noord-Brabant


Contactpersoon

Riekie Kappen
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: 0486 - 47 53 36

Pedagogische werkwijze

Zoals u kunt lezen is het werk zeer gevarieerd. De verschillende activiteiten nemen meestal niet meer dan één uur in beslag. Dit past het beste bij de spanningsboog van de meeste mensen.

De uitgangspunten zijn voor kinderen en volwassenen gelijk, waar kind staat kunt u ook (jong) volwassenen lezen. Bij volwassenen ligt de nadruk op "werken" maar dit is mede afhankelijk wat de persoon aankan. Zo kan "spelen" of genieten ook werken zijn.

Het vergroten van de sociale vaardigheden, zelfredzaamheid en (leren) samenwerken vinden wij belangrijk. Door steeds op een positieve manier te corrigeren in het hoe en waarom, zullen we stapje voor stapje proberen de goede richting in te gaan. De eerste stap is ernaar te streven dat uw kind zich veilig voelt en met voldoening bezig kan zijn. Ieder kind krijgt hierbij de verantwoordelijkheid die het aankan.

Wij stimuleren kinderen in de interesses die het laat zien. Bijvoorbeeld dieren verzorgen, paard knuffelen of andere talenten, worden bij ons geprezen. Wij bieden het kind de mogelijkheid om deze interesses te verruimen.

Soms zijn er ook minder leuke klusjes die moeten gebeuren. We beginnen altijd met de minst leuke klus en eindigen met de leukste. Voorbeelden van deze minder leuke karweitjes zijn: Vegen, hokken schoon maken, werken met een schop. Natuurlijk zijn deze ‘minder leuke klusjes’ erg subjectief en zo zal ieder zijn eigen voorkeuren en interesses vormen.

Werkwijze

Plezier hebben in je werk staat bij ons voorop. Er wordt aandacht besteed om de zelfredzaamheid te vergroten door middel van verschillende taken die op de zorgboerderij uitgevoerd worden.

Wij hopen dat iedere hulpboer zich snel thuis voelt bij ons met de dieren en de activiteiten daaromheen. Tijdens de werkzaamheden wordt er veel gepraat over koetjes en kalfjes, over normen en waarden en zal stil worden gestaan bij dagelijkse gebeurtenissen. Dit op een voor elke hulpboer begrijpelijke manier. Hierbij wordt vaak een spiegel voorgehouden en moet hij of zij zich verplaatsen in de ander, soms ook wel eens in een dier. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd zich in te beelden hoe hij of zij het zou vinden behandeld te worden zoals die ander. Respect voor elkaar en goede samenwerking zijn bij ons belangrijke streefwaarden.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zo goed mogelijk gestimuleerd en begeleid wordt en werken dan ook vaak in kleine groepjes zodat iedereen voldoende individuele aandacht krijgt.