slide1 slide2 slide3 slide4

Locatie

Neem contact op


Adres

Zorgboerderij Reek
De Steeg 2a
5375 KH Reek
Noord-Brabant


Contactpersoon

Riekie Kappen
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: 0486 - 47 53 36

Familie Kappen

Wij zijn de familie Kappen uit Reek. Wij hebben al ruim 40 jaar een veehouderij. Hier groeien kalveren en schapen op. Daarnaast hebben we konijnen, kippen, katten, een hond en een paard. De familie runt de boerderij samen met medewerkers, vrijwilligers en stagiaires.

Geschiedenis

Lang geleden heeft boer Ruud de boerderij overgenomen van zijn vader en op het achterste stukje land een nieuwe stal gebouwd. In 40 jaar hebben we dat uitgebouwd tot wat het nu is. Boerin Riekie heeft naast het gezin, wat uitgroeide tot 4 kinderen, veel op de boerderij meegewerkt. Toen de kinderen wat groter werden, ging ze weer werken in de jeugdzorg, kinderdagverblijven en later in een residentiële instelling voor kinderen met autisme en aanverwante problemen. Deze kinderen kwamen graag spelen op de boerderij en zo kreeg het idee om deze twee werelden te combineren steeds meer vorm.

Daarom hebben we in 2007 besloten een eigen zorgboerderij te beginnen. In januari 2010 hebben we onze intrek kunnen nemen in een nieuwe, aangepaste accommodatie.

Zorgboer Ruud is helaas in september 2011 overleden. Hoewel we hem nog iedere dag missen, gaan we met volle moed door want de tijd staat niet stil. Inmiddels is het team van medewerkers en vrijwilligers gegroeid en hebben enkele ruimtes een andere bestemming gekregen. Zo zijn stallen aangepast voor de huisvesting van andere dieren of omgebouwd tot creatieve werkplaats en een speelhal.