slide1 slide2 slide3 slide4

Locatie

Neem contact op


Adres

Zorgboerderij Reek
De Steeg 2a
5375 KH Reek
Noord-Brabant


Contactpersoon

Riekie Kappen
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: 0486 - 47 53 36

Zorgaanbod

Kinderen kunnen terecht voor ondersteunende en activerende begeleiding op woensdagmiddag + zaterdag en tijdens het logeren in het weekend + vakanties. 

Kinderen met verschillende zorgvragen kunnen bij ons terecht, bijvoorbeeld kinderen met autisme spectrum stoornis, gedragsproblematiek, een verstandelijke beperking of hechtingsproblemen. De meeste kinderen zijn tussen de 4 en 15 jaar.

De groepen worden ingedeeld naar leeftijd en ontwikkelingsniveau. Zo zorgen wij ervoor dat iedereen activiteiten doet wat bij hem of haar past en wat ze leuk vinden.

Zorgboerderij Reek is een zelfstandig initiatief. Het zorgaanbod kan gefinancierd worden vanuit een Persoonsgebonden Budget (PGB). In samenwerking met de Stichting samenwerkende zorgboeren Zuid (Szz) bieden we ook Zorg in Natura (ZIN). Hiervoor is een geldige indicatie nodig. Wij werken samen met diverse AWBZ-instellingen.

Dagbesteding

Wij bieden dagbesteding aan voor kinderen op zaterdag en op woensdagmiddag. Op die dagen kunnen de kinderen genieten van onze dieren en meehelpen met verzorgen. We doen dan leuke activiteiten die de kinderen vaak zelf kiezen. We zijn veel buiten te vinden, behalve als het weer te slecht is om buiten te zijn (als het bijvoorbeeld heel hard regent).

We eindigen de dag altijd met iets te drinken. Zo kunnen we de dag altijd rustig afsluiten en doornemen wat er allemaal gebeurd is.

Weekend

In de weekenden kunnen de kinderen komen logeren. De weekenden beginnen op vrijdagavond om 18:30 uur en eindigen zondagmiddag om 12:00 uur. Tijdens het weekend gaan we de dieren verzorgen en organiseren we leuke activiteiten voor de kinderen. Het is ook mogelijk om alleen op de zaterdag te komen van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Vakantie

In de vakanties zijn wij open en kunnen kinderen komen logeren en/of spelen van dinsdag tot en met donderdag. Ook dan organiseren wij verschillende leuke activiteiten naast het verzorgen van de dieren.

Begeleiding

Ondersteunende en activerende begeleiding

De begeleiding wordt veelal in kleine groepjes aangeboden. Wij vinden het namelijk belangrijk dat kinderen (leren) samen werken. Bijvoorbeeld samen de konijntjes voeren. Waarbij het ene kind de konijntjes voer geeft en het andere kind het water aanvult.

Kinderen kunnen veel van elkaar leren, daarom kiezen wij voor begeleiden in groep en het is vaak leuker om dingen samen te doen dan alleen.

Wij streven ernaar om ieder kind de individuele aandacht te geven die hij of zij nodig heeft. Zo willen wij ervoor zorgen dat ieder kind zich gehoord en gezien voelt en er altijd iemand is waar hij of zij bij terecht kan.

Wanneer het even niet lukt om samen met de andere kinderen een activiteit te doen, kunnen we kijken welke mogelijkheden er zijn om individuele begeleiding te bieden.

Neem voor meer informatie hierover contact met ons op of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..